He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

két hír, aminek most még beláthatatlan következményei lehetnek...

2012.05.25. 10:13 guma

Véleményem : Imádom, hogy ebben a lehetetlen helyzetben "a zemberek" érdekében újra egyoldalú törvénymódosítást lép meg a hatalom! A színes kiemelések  azt szemléltetik, hogy amikor családok ezreit érinti otthonuk elvesztésének réme, akkor még bejöhet egy ilyen lépés is a képbe... Szóval már erre is fáj a foguk, nem csak a vagyonra, a földekre - a bérlőnek joga kuss lesz nem az őt megillető minőségi cserelakás! Nem is oly rég hazugság miatt felforgatták az országot - mos a 2 éves mindenkit kizsebelő, megnyomorító ámokfutó törvénykezés után csak menekül az országból mindenki, aki megteheti!  

Debrecen polgármestere a bérlakások bérlőit könnyebben utcára tenné.

Kósa Lajos javaslata szerint a bérbeadó állam vagy helyi önkormányzat felmondhatná a szerződést, ha közérdekből szüksége van a bérlakásra, és felajánl legalább két, a törvényi előírásoknak megfelelő ingatlant a bérlőnek, ám az egyiket sem fogadja el.

A fideszes politikus csütörtökön nyújtotta be a parlamentnek a lakástörvény módosítására tett javaslatát. Arra szerinte a lakások és helyiségek bérleti szabályainak egységesítése, a bérlakásrendszer ellentmondásainak csökkentése, az önkormányzatok tulajdonában lévő helyiségek piaci alapú kezelése érdekében van szükség.

Kósa úgy véli, a jelenleg hatályos rendelkezések akadályozzák a bérlakás-építési programok megindulását. Szerinte jelenleg az önkormányzati lakások bérlőit kiemelt védelem illeti meg a felmondással kapcsolatban.

A felmondási szabályok mellett Kósa Lajos a cserelakás-felajánlásra vonatkozó rendelkezést is átalakítaná, mégpedig úgy, hogy a cserelakás megfelelőségénél a jövőben nem kellene figyelembe venni az ingatlanok településen és épületen belüli fekvését.

A kormánypárti képviselő megszüntetni javasolja továbbá az önkormányzati és állami tulajdonban lévő helyiségekre vonatkozó bérlői elővásárlási jogot. A megváltozott szabályok a törvény kihirdetését követő negyedik hónap első napján lépnének hatályba, az új rendelkezéseket pedig a hatálybalépéskor fennálló bérleti és használati jogviszonyokra is alkalmazni kellene.

forrás : http://www.hir24.hu/belfold/2012/05/24/kosa-nekimegy-a-lakasberloknek/

20 ezer ember is elveszítheti otthonát Magyarországon

A pénzintézetek a második negyedévben 3185 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, 2011. október 1-je óta pedig összesen 8067-et - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) statisztikáiból. Mivel Magyarországon átlagosan 2-3 ember él egy háztartásban, így akár 15-25 ezer ember is elveszítheti feje fölül a hajlékát. 

A PSZÁF honlapján ismertetett adatok szerint a második negyedévben 107 302 darab jelzáloggal terhelt lakóingatlan esetében állt fenn több mint 90 napos fizetési késedelem. Ezekből a 3 százalékos kvóta alapján 3792-t kényszerértékesíthettek volna, de csak a kvóta 84 százalékát használták ki a bankok, így 3185 lakóingatlan jut erre a sorsra.

A devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvény alapján a kvóta 2011-ben az utolsó negyedévben az érintett lakásállomány 2 százaléka volt, 2012-ben pedig negyedévenként 3 százalék. Jövőre a kvóta a lakásállomány 4 százaléka, 2014-ben pedig 5 százaléka lesz. A követelésérvényesítés csak 2015 januárjától működik újból korlátozás nélkül.

A kvóták rendszere szabályozza azt, hogy a 30 millió forintot meg nem haladó értékű ingatlanok közül a hitelezők negyedévenként és megyénként hány lakást adhatnak át a végrehajtóknak. A kvótát a kormány azért vezette be - a bankokkal egyeztetve -, hogy a lakáshitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok ne kerüljenek egy időben piacra.

A kényszerértékesítési kvótára vonatkozó szabály 2011. október 1-jei hatálybalépését követően, 2011 negyedik negyedévében 1932, az idén az első negyedévben pedig 2950 nem fizető hiteladós lakóingatlanát jelölték ki kényszerértékesítésre; a több mint 90 napos fizetési késedelemmel érintett lakóingatlanok száma mindkét negyedévben meghaladta a százezret, a kvótakihasználtság 72, illetve 82 százalék volt.

A második negyedévben a kvóta alapját képező 107 302 lakóingatlan közül a legtöbb Budapesten (12 574), illetve Pest megyében (15 569) található. A többi megye közül a legtöbb bedőlt hitelű ingatlan Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (8915), Hajdú-Bihar megyében (5774), Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (5705), Békés megyében (5620) és Fejér megyében (5090) van.

A legtöbb kényszerértékesítésre kijelölt ingatlan (356) ugyancsak Budapesten, illetve Pest megyében (457) található, ahol a három negyedév alatt összesen 940, illetve 1134 ingatlan kerülhet kalapács alá), a legkevesebb pedig Tolna (59), illetve Vas megyében (76).

A kényszerértékesítésre kijelölt ingatlanok egy részét a Nemzeti Eszközkezelő (NET) vásárolja meg, és így az adós bérlőként benne maradhat, más részüket pedig a bankok vagy követeléskezelőknek adják el, vagy maguk próbálják értékesíteni

forrás :  http://penzcentrum.hu/lakas/20_ezer_ember_is_elveszitheti_otthonat_magyarorszagon.1032696.html

+ hír:

Soha nem akarták még ennyien elhagyni Magyarországot

Az elmúlt 20 évben sose volt ilyen magas a magyarok körében a migrációt tervezők aránya: mára minden ötödik magyar felnőtt tervezi, hogy rövid- vagy hosszú távon külföldön vállal munkát vagy véglegesen kivándorol. Mindez egy néhány éve tartó, egyértelműen növekvő trend eredménye, hiszen 2010 óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy kivándorlást tervezők aránya – derül ki a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet márciusi kutatásából.

A migrációs szándék alakulása a tervezett migráció időtávja szerint, 1993–2012 (%)

Az átlagosnál magasabb migrációs hajlandóságú társadalmi csoportok (%)forrás :  http://www.tarki.hu/hu/news/2012/kitekint/20120523_migracio.html

http://www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/soha-nem-akartak-meg-ennyien-elhagyni-magyarorszagot-375980

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr134544908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25. 14:48:20

Megy itt minden tervszerűen!

A népet félrevezették a piros-fehér-zölddel, aztán közben már lehet, más színben játszik a zászlónk...

Ahhoz már a legcsekélyebb kétség nem férhet, hogy innen mindnyájunkat ki akarnak taszigálni, vagy a föld alá tenni, szóval bárhova, csak Magyarországon nem maradjunk!!!
Se magyarországi magyar, se sváb, se véletlenül itt megtelepedett külhoni magyar.
Mi menjünk bárhova, csak meneküljünk el innen, húzzunk már el a fenébe!

A görögök nem adják a hazájukat.
Csodálom a görög népet!

Vajon mi is így állunk ezzel?
Nem hagyjuk a hazánkat???

Hát kik ezek? Örökéletűek? Isteni lényegűek?
Hallhatatlan istenek az Ölümposzon?

Hajrá, Görögország és dögöljön..., ja, akire gondolunk...lassan minden rendes magyar...

Donna-CatOnAHotTinRoof 2012.05.25. 14:49:57

@Donna-CatOnAHotTinRoof:
Javít: ja, akire gondol...lassan minden rendes magyar...

Pali1183 (törölt) 2012.05.26. 07:55:06

Hello!

Egyébként én sem értem, miert nem kap nagyobb popularitast hirportalokon ez a kósa ügy. Aki rendelkezett eddig egy berleti joggal az megiscsak egy tobb millio forintert ertekesitheto joggal rendelkezett maig. S most hirtelen csak ugy elveszik ezt.

Ennek nagyon durva kovetkezmenyei lesznek. Az emberek, a lakok nem fogjak hagyni, ha egy csopp eszuk / eszunk van megyunk tuntetni.

guma 2012.05.26. 12:20:50

@Pali1183: nyilvánosságot ma is a közszolgálat nyújtja lefedettségével.
na vajon miért nem találkozol ezekkel a kérdésekkel? :(

Ayuamarca 2012.05.26. 22:18:12

@Donna-CatOnAHotTinRoof: Figyelj Donna, mit vártál attól a kormánytól, amelynek külügyminisztere izraeli zászlós kitűzővel a ruháján tette le az esküt? Milyen érdekeket fog képviselni vajon? Valamiért azt gyanítom, hogy nem magyart.

@Pali1183: kinek a kezében van a média? Egyéb kérdés?
süti beállítások módosítása