He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Az Ángyán-dominó

2012.03.24. 19:02 Ayuamarca

Ángyán József lemondása volt az, ami elindította a dominók le- és bedőlését. És ahogy nézem, innen már nincs megállás. Legalábbis ezt remélem.

Nézzük mi történt az előző poszt óta!

 

NYÍLT LEVÉL DR ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖKHÖZ

Tisztelt dr Orbán Viktor Miniszterelnök Úr! 

Magyarország vidéki településein élők számára fontos pillanathoz érkeztünk. Talán most először – nem politikusi kezdeményezésre – emeljük fel szavunkat és kérjük Hazánk Miniszterelnökét, hogy vegyen végre komolyan bennünket.

Mi, a vidékfejlesztésben hosszú évek óta tevékenykedők saját bőrünkön tapasztaltuk egyes politikusi, gazdasági érdekkörök kifosztó, hatalmukkal visszaélő, államigazgatás egyes szereplőit játszva irányító, vidéket a végtelenségig tönkretevő korrupciós ténykedéseit. Pontosan látjuk, hogy a ezen káros folyamatok hogyan szőtték át Hazánk minden szegletét. Pontosan értettük, hogy a politikusok milyen szerepet vállaltak fel ebben, az éppen folyó négy év minél hatékonyabb kihasználása érdekében. Pontosan és tökéletesen követhetőek voltak a húsz éve egymást váltó Kormányok alatt zajló közvagyon rablások, magyar embereket sújtó szándékos eladósítások.

Hogyan is történt ez nagyvonalakban? Először részvényekre váltották településeink lakóinak vagyonát, majd azokat értéktelen áron eladatták. Ezt követően további közvagyonokat privatizáltak irreálisan valótlan értékeken. Aztán értékesíttették a még meglévő közvagyonokat, állami, önkormányzati tulajdonú vállalatokat. Miután már nem tudtak semmi újat megszerezni a közből, átálltak a településeinkre lehívható hazai és uniós pályázati források megszerzésére. Természetesen ezen folyamat közben kialakult maffiakapcsolatokat továbbfejlesztve – offshore – bűvös fogalmat megalkotva kialakult a lopott vagyon eltüntetésének kifinomult módszere is. Majd amikor már ez sem volt elég, indokolatlan hitelállományt vetettek fel a vonatkozó jogszabályok semmibevétele mellett, sőt, az előírt bevételi mutatók hiánya miatt új trükkel, a kötvénykibocsájtás módszerével kerülték meg törvényeinket. Ráadásul ezen sok-sok milliárdot még el is tőzsdéztették más meglévő állami vállalatok meglévő vagyonával együtt kötelező jelleggel. Az arcátlanság teteje pedig az volt, amikor trükkös módon az egész Parlament megszavazta - kormány,- és ellenzék együtt - , hogy az Önkormányzatok ellenőrzését és felügyeletét ellátó Közigazgatási Hivatal a nagy hitel-kötvény-tőzsde biznisz idejére elveszítse ellenőrzési jogkörét, kibújva ezáltal a felelősség alól.

Ki járt jól ezen húsz év alatt?  Az éppen „megfelelt” minősítésű politikusok? A hátteret biztosító bankok? Négy évente helyet cserélő vezetők?

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ön azt ígérte nekünk, vidéki, egyszerű embereknek, hogy véget vet ennek. Miért nem ezt teszi? Miért csapott be bennünket? Miközben hagyták, hogy a bankok hazug, csaló módon, arcátlan pofátlansággal kifosszák családjainkat, Önök hülyeségekkel etetnek két év után is mindenkit. Az ígéretek ideje lejárt. Nem hiszünk már holmi politikusi lózungnak, média-trükközéseknek. Azzal, hogy az – okkal - Önhöz küldött konkrét vizsgálati kérelmet az Ön Titkársága megküldi vizsgálatra az elkövetőkhöz, nem oldják meg Magyarország élő és súlyos problémáit. Ezért szavaztunk talán Önökre? Azzal, hogy az emberei a nyilvánosság előtt egyszerűsítést ígérnek, miközben annak éppen az ellenkezőjét teszik, lejáratják az egész FIDESZ-KDNP Kormányt. Sőt, vidékfejlesztési pályázati rendszerekben olyan betarthatatlan eljárásrendeket alkotnak visszamenőleg is, melyek révén mindenki számára egyértelműen kizárják a magyar embereket a pályázati lehetőségekből, források felhasználhatóságából. Ma már ott tartunk, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal büszkén tesz tönkre magyar pályázókat, családokat visszamenőleges, pályázók által nem ismert szabályokra hivatkozással, kifizetési kérelmeik elutasításának trükkös módszerével. Büszkén, mintha a Kormány ezt kérte volna tőlük, amit ügyesen teljesítenek.

A kistelepüléseinken élők, tevékenykedők egyetlen elérhető támogatási formáját jelentő LEADER programban is rettenetesen sok a törvénysértés. Viszont a politikusi és a hivatalos szervek vezetőinek médiaszónoklataival ellentétben nem a helyi szervezetek követik el a törvénysértést, hanem éppen a Minisztérium és Hivatala az, amely hét éve nem tartja be az uniós előírásokat, szabályokat. Nem hajlandók ma már a hazai jogszabályokat sem betartani. Kényük-kedvük szerint írják felül a magasabb rendű törtvényeket is miniszteri rendeletekkel, vagy akár egyszerű IH közleménnyel és nem akármilyen tudatos módszerekkel bonyolítják, teszik lehetetlenné, indokolatlanul vontatottá a forrásokhoz jutását a pályázóknak.

Vidékfejlesztési államtitkáruk két éve ígérgeti a rendrakást és egyszerűsítést a LEADER programban már-már bohózatba illő módon történő iróniával ötvözve. Miközben valóban vannak és voltak problémák a helyi szervezeteknél, hiszen tény, hogy a politika már a választás előtt is törvénytelenül beleavatkozott a program végrehajtásába, egyetlen – számunkra egyértelmű – ügyben sem folytattak le érdemi vizsgálatot. Helyette általánosítgatnak és rágalmaznak. Vajon azokat az egyedi eseteket miért nem tárták fel? Talán a ma is funkcionáló vezetők is bűnösek lennének? Talán ki kellene mondani az MVH felelősségét is? Egyszerűbb inkább általánosítani a bűnt és a maradék LEADER támogatási forrásokat és lehetőségeket ezen indokkal elvenni a vidéktől?

Ön szerint miben különbözik az, aki a LEADER helyi szervezetek döntéshozó testületeit a saját köreire formázta attól, aki egyszerűen elvonja ezen szervezetektől a már megnyert uniós forrásokat, megakadályozza a maradék elköltését, ellopja működési keretüket és – mint egy sunyi tolvaj – falvainkat megkárosítva, forrásaikat az előzőleg felhalmozott városi adósságfedezetre kívánja átcsoportosíttatni egy kormány határozattal?  

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mi nem akarunk politizálni, nem is vagyunk már erre alkalmasak. Csupán vidéket akarunk fejleszteni. A saját falvainkban élők, tevékenykedők körülményeit akarjuk – lehetőségünk és képességünk szerint – javítani.  Ezt vártuk Öntől és csapatától, amikor nyolc éven keresztül felvállaltuk a konfliktusokat, népszerűtlen kiállást Ön mellett, a változás mellett. Azt gondoltuk, hogy ígéretük szerint a vidék fejlesztése fontos Önöknek.

Viszont most becsapottnak, megalázottnak, kihasználtnak érezzük okkal magunkat. Nem dughatjuk homokba a fejünket, nem fordíthatunk hátat falvainknak, tagjainknak, nem foglalkozhatunk önös érdekeinkkel oly módon, hogy azzal másoknak kárt okoznánk. Mi ezt nem tehetjük!

Lehetséges, hogy jelenleg a hatalom és az erő az Ön nem éppen tisztességes néhány vezetője kezében van. Lehet, hogy Ők valóban a Kormány érdekeit képviselik, amikor a vidéket megfosszák forrásaiktól, de ez szerintem hibás és nagyon komoly bűn ellenünk, Magyarország vidéki lakossága ellen. Vajon ki áll majd ki elénk és ismeri el, hogy valóban tévedtek, hibáztak és igazunk alapján súlyos százmilliárdokkal károsították meg településeinket a szabálytalan végrehajtás miatt bekövetkezett uniós büntetések, visszavonások miatt?

Kérem, azonnal tegyen lépéseket annak érdekében, hogy ezen utolsó utáni pillanatban leálljon a kifosztásunk, mert nem lesz kire támaszkodnia Hazánknak a várható nagyon nehéz időkben! Kérem tegyen azonnali intézkedéseket annak érdekében, hogy a hazugságokat és forrásellopásokat a tisztesség és erkölcsösség váltsa fel a vidékfejlesztésben, hogy az Ángyán József által képviselt igazság meghatározóvá váljon Magyarországon!

 Tisztelettel, 

Menyhárt Tibor

Somló-Marcalmente-Bakonyalja

LEADER Akciócsoport Közhasznú Egyesület elnöke

 

15 komment

Címkék: politika korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr674337429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2012.03.24. 19:21:56

Ezek után nem dominónak kéne dőlni, hanem hatalmas cunaminak kéne végig söpörni. Én mégis félek, hogy nem történik semmi! Minden megy tovább a maga fertőjében!

Ayuamarca 2012.03.24. 22:07:25

@Horizont: maximum annyi történik, hogy pár embert hirtelen baleset ér, amit a lapok elfelejtenek megírni. Esetleg néhány betörő tippet kap, hogy az illető nagyobb pénzt örökölt, és mikor nincs otthon... és véletlenül otthon lesz... stb. A maffiamódszerek kimeríthetetlenek.

Horizont 2012.03.24. 22:21:00

@Ayuamarca: Ki tudja eddig is mik történtek!!! Jobb ha nem is tudjuk!

Marci változatlanul zabálni való:)))
És mennyit nőtt:)))Ja és öregszik:DDDD Ő is:D

guma 2012.03.25. 08:58:15

mocskos szemét nem szabad, csak szabatos, gátlástalan világunk lett, gondolkodni alig képes birkanyájjal megspékelve.

sajnálom, de azt hiszem ez még nem elég, hogy tiszta lapokat lássunk a rendszer működtetői véleményem szerint a "titkos" emberek...

Ayuamarca 2012.03.25. 13:39:20

@guma: ez is így van. Ki hallott Habony Árpádról korábban? Hogy-hogy senki? Amikor a média mindet tud, mindent megír? Hogy lehet, hogy a baloldali lapok nem szellőztették meg a "rosszabbul élünk mint négy éve" kampány értelmi szerzőjének nevét? Hogy lehet, hogy sem a jobboldali, sem a baloldali lapok nem írtak a Jobbikról semmit, csak ha balhé volt?

A háttéremberek, a hatalom ugyanaz marad, tök mindegy melyik párt alakít kormányt, hány ügynöklistát hoznak nyilvánosságra. És ugyanúgy szarnak ránk odaföntről.

Conv. 2012.03.25. 18:12:11

@guma:

mi a gond a szabatossággal?

@Ayuamarca:
szerintem nagyon sokan... és sokan irigylik is, mert ő dugja kapócs zsókát... ha másról nem erről sokan ismerik :)

guma 2012.03.25. 18:46:59

@Conv.: a törvényhozáshoz nem igazán passzol, ízlésem szerint...

a hétköznapi életben nem zavar, ha valaki tökös és még humorérzékkel is rendelkezik aki alkalmazza :)

guma 2012.03.25. 18:48:17

@Conv.: na akkor sose legyen neki "jobb"! :)

Conv. 2012.03.25. 19:10:33

@guma: a szabatosság pont a törvényhozás lényege

Ayuamarca 2012.03.25. 19:16:34

@Conv.: pontosan ezért őt emlegettem. Egy bulvár hír kapcsán került elő a neve, amikor évek óta ő irányítja Orbán Vikit. Eddig miért nem írtak róla jóformán soha?

@guma: szerintem Te szabadosságot akartál írni, nem? :)

Conv. 2012.03.25. 19:26:54

@guma: úgy ahogyan mondom egy törvény legyen szabatos.
ami szabatos: pontos, gondos, alapos, aprólékos

amire te gondolsz, amit szerettél volna mondani, az a szabadosság szerintem. ami nem ugyanaz mint a szabatosság.

guma 2012.03.25. 19:33:14

@Conv.: jeszus! :)

már megint igazad van és ráadásul fejlődsz is. DDDD

guma 2012.03.25. 19:42:14

@Ayuamarca: jajaja! :)

na megyek aludni, ennyire fáradt nem lehetek és ilyen pongyola sem... :((((

múlt héten pesten (családtagot) temettünk és az összevont 4 nap miatt és közelgő húsvét miatt már torlódnak a temetések teljesen...
na nem is részletezem.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2017.12.31. 04:26:45

Dominóhatás? Kicsit lelassult. :-(

www.youtube.com/watch?v=wtfbgHQCvCE

A másik ami eszembe jutott a Gene Hackman féle. :-( Az a végén le is állt. :-(

www.youtube.com/watch?v=ASoj-pHST58
süti beállítások módosítása