He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

kiépítjük a hűbéri rendszert, korrupcióval...

2012.03.09. 10:56 guma

Államilag tervezet, vezényelt korrupciót észlelni ma nem nehéz. Miért gondolom így? Talán a legszembetűnőbb a törvényalkotás folyamata az elmúlt évben ahol pl akadálytalanul nyert a dohánylobbi ideig-óráig.

Ők sem tudták azonban a tervezetet felborítani, mert kell a hely a majdani nem képviselőknek és a holdudvarnak vagy csak családtagoknak a bebetonozott garantált jövedelemhez.
Szomorú vagyok. A háború után pl hadiözvegy kapott ilyen biztos megélhetési forrást. Tehát olyan embert kárpótolt az állam akinek párja, családfenntartója a hazáért meghalt.

Mit látunk ezzel szemben ma?

Nem kell letenni semmit az asztalra csak legyél bizonyos kör tagja, hozzátartózója és máris ömlik a milliókba mérhető pénzáradat.
Nem számít itt üzleti érdek, verseny - mindenki kiszorul arról a placcról ahol valamit állami elosztás működtett. Azt nem értem ha a kormánytagoknak el kellett adni üzletrészüket, amit meg is tettek - miért van az, hogy csak és kizárólag ezek az "eladott" üzletek és rokonok, ismerősök, baráti cégek kapnak meg minden munkát, kiszorítva jól működő versenytársaikat.

Lehetséges, hogy Magyarországon a korrupció minőségileg új szintre lépett?

Már nem kell talicska vagy nokiás doboz mert az állami döntéshozót már nem kell megkenni, hogy félretegye a közjó szempontját: eleve azért került pozícióba, hogy egy magánérdeket szolgáljon.

Persze más amit gondolok vagy látok és megint más amit hivatalos jelentésben is leírnak. Az a fura helyzet állt elő, hogy ez a jelentés magyarázatot ad - nem is gondolom rosszul.

 Mert mi olvasható a Transparency International legújabb jelentésében?
Nálunk ezt működteti a politikai osztály : érdek vezérelt csoportok irányítják az államot és ehhez asszisztálnak választott képviselőink....

Tessék mondani ez nem esküszegés? Nem hazaárulás?


  "A tanulmány 13 intézmény és szektor teljesítményét és korrupciós kockázatait értékeli, a politikát és az igazságszolgáltatást éppúgy, mint a médiát és az üzleti szektort. Az integritásrendszer vizsgálatára második alkalommal került sor Magyarországon, ezúttal egy 25 európai országban zajló kutatás keretében.

A ma bemutatott jelentés kiemeli, hogy a magyarországi fékek és ellensúlyok rendszere meggyengült, ezáltal pedig az intézmények integritása is sérült. Még ahol az elfogadott jogszabály megfelelő alapokat is teremt a függetlenséghez, kétséges, hogy az olyan kontrollintézmények, mint az Állami Számvevőszék vagy a bírósági igazgatás új szervei képesek-e befolyástól mentesen működni a gyakorlatban.

A legaggasztóbb korrupciós kockázatokkal továbbra is a pártfinanszírozás és az üzleti szektor szembesül. A párt- és kampányfinanszírozási szabályok nem biztosítják az átláthatóságot, illetve a számonkérhetőséget, ennek következtében a politikai pártok a működésüket homályos, nem azonosítható forrásokból finanszírozzák.

Az üzleti szektorban a gazdasági válság és a rohamtempóban zajló jogalkotás a korábbiaknál még zűrzavarosabb helyzetet teremtett. A gazdasági társaságok súlyos adminisztrációs terhekkel és kiszámíthatatlan állami beavatkozásokkal szembesülnek. A csődeljárás, a felszámolások, közbeszerzések, valamint a hatósági engedélyek megszerzése rejtenek magukban magas korrupciós kockázatot."

(" jeles rész"ollózva : index.hu)

Javaslatát a tennivalókra is leírta a TI. Érdemes szemezgetni átnézni...

http://www.transparency.hu/NIS_2011

Ezt a "politikát éltetik" nem csak európai  (de tengeren túli) orbánhívők is, (akik nem a magyar sorsért aggódnak,) amire az utóbbi napokban már komolyan szervezett ingyen szállás és vendéglátás is jár, ha ezt itt létükkel nemzeti ünnepünkön, 15-én kifejezik és a nemzeti ünnep helyett dicső vezérünket és politikáját éltetik : Olvasd el, mert érdemes

http://maria.blog.hu/2012/03/07/ketezer_lengyel_statiszta_tuntetot_hozat_a_kormany_a_nemzeti_unnepre?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kerekpar_201203

ezt sem árt megismerni (én levélben kaptam és tanulságos volt nagyon) :

http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=120205:egy-erzes-amely-mindent-eltakar-els-resz-a-fidesz-bekemenete-egy-kanadai-magyar-szemszoegebl&catid=9:vendegek&Itemid=66

Le ne maradjon már a milliókat zsebre tevő, tanácsadók gyöngye, akivel épül szép új világunk : magyar lányok, asszonyok irány nyugat takarítani, mosni, főzni, társalogni, ha megakartok élni...

http://fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/03/05/hegedus-zsuzsa-ertheto-vagyok/

19 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr544299232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schiffer nyilvánossá tenné, miről tárgyal Lázár 2012.03.09. 15:54:01

Ismét beterjesztette a parlamentnek az LMP a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát. Az indítványt két éve egyszer már benyújtották, de akkor nem kapta meg a bizottsági támogatást a tárgyaláshoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ayuamarca 2012.03.09. 19:10:07

Ezt a Hegedűs Zsuzsát hogy utálom... mégis el kell ismernem, hogy mond rokonszenves dolgokat is.

Ezt a Mágia struktúráját kellene beszerezni. Nincs valahol meg magyarul?

És igen, épül a Nemzeti Együttkorrumpálódás Rendszere, amiben a fityisz igyekszik fityiszt mutatni az eddigi 70-30% korrupciós elosztási arányra, neki 100% jár mindenből, a régi elvtársak meg húzzanak...

Lehetne a fidesz új mottója:
100% korrupció rendszere (nyomokban [sem] tartalmaz gerincet)

conv 2012.03.09. 19:57:10

@Ayuamarca: melyik érdekel? a 75-ös első, vagy a 76-os második?
mert részben teljesen ellentétes a két könyv :)

csupán mágia a szavakkal.
sem társadalompszichológiai sem szociológiai kísérletek nem támasztották alá a hipotéziseiket.
81-es neuro-lingvisztikus programozás és a hipnózis struktúrája című könyvükben részletesen is beismerik, hogy hülyeséget beszéltek, és itt már a befogadó fél szándékát helyezik előtérbe, nem a kommunikáló félét, ráadásul feltételként szabják a sikerhez a logikai és mentális "alsókasztúságot"(nem tudom röviden másként fordítani a "low-level system" kifejezést amit használnak ezzel kapcsolatban) .
(bár ez itt magyarországon elég sikeresen teljesülhet)

szóval, azt hiszem nem sok okosságot tudnál meg a könyvből, nagyjából a kiscsoportos multilevelmarketing szintjének irányítási képességét, ahogyan nagyjából ők maguk is fogalmaztak az NLP-vel kapcsolatban.

Ayuamarca 2012.03.09. 20:59:45

@conv: ja, hogy NLP. Akkor tényleg nem izgat :D
Egyébként nagy összegben mertem volna fogadni, hogy Te tudni fogod miről van szó :)
Köszi az infót.

Ayuamarca 2012.03.10. 10:24:28

@Horizont: ha jól emlékszem, a MOL részvényeket még a gyurcsányék által leigényelt, de fel nem vett IMF hitelből vették meg. Persze azt is vissza kell fizetni kamatostól, amit mi fogunk megtenni, nem orbánék...

Jönnek a hírek, hogy a fidesz fel akarja rúgni a kormánypárt és ellenzék között évek óta beállított 70-30%-os rablási arányt. Ő törekszik a 100%-os korrupcióra... vagyis mit beszélek, ahol nem kell kenőpénzt adni, mert a különböző cégek emberei ülnek frakcióvezetői, miniszteri székekben, ott nincs is korrupció. Az már valami egészen más. Leginkább talán maffia-kapitalizmusnak nevezhetnénk.

Egy munkatársammal vitáztunk, hogy az EU most a tyúkketrecek méretével van elfoglalva, mivel EMBERTELEN ilyen kicsi helyen tartani az állatokat. Én meg mondom neki, hogy az EU miért nem emeli fel a hangját az ellen, hogy emberek napi 8 órát melóznak havi 47000 Ft-ért??? AZ NEM EMBERTELEN???
Szóval meg vannak hülyítve itt az emberek rendesen.

Ayuamarca 2012.03.10. 10:27:59

@Horizont: ja, és arról, hogy a fidesz mennyire jobb oldali, ne is beszéljünk. Egy párt, ami államosít ha kell, ha nem, ami közmunkával tolja az állami csecset az emberek szájába, az mitől jobb oldali?

guma 2012.03.10. 10:46:36

@Ayuamarca: nem kell utálni senkit :)

persze van, hogy felb@szák az ember agyát, de se utálatot (undort igen) se gyűlöletet (szégyent miatta igen) nem érzek, de mérhetetlen szomorúságot igen.

a részigazságokkal a kiforgatott szavakkal, érzésekkel meg egyenesen tele a hócipőm...

ezeket a sértett embereket, akik majd most megmutatják miként gondolkodj, élj - és közben gátlástalanul harácsolnak igazán ember számba sem veszem, hiszen álomvilágban élnek amit ők alkottak. vagyis nincsenek közöttünk, nem élnek velünk. nem érzik a szív dobbanását az országnak, csak a céljukat ismerik amiből ki is zárják rögtön a zembereket - mert mi köze hozzá mit miért akarunk.
majd megtudja!
oszt jó napot...

Ayuamarca 2012.03.10. 11:07:25

@guma: akkor fogalmazzunk úgy, hogy undorodok tőle. De a politikusokat utálom, nem tehetek róla.

Igen, részigazságokkal el van látva, azokat dobálja, mert a zemberek hüjjék, azt hiszik, ha valaki egy-két apró dologban igazat mond, akkor minden szavát el kell hinni... És sajnos ebben igaza van. Látom a kollégáimon. Még mindig, huszonkét év után sem fogják fel, hogy hülyére vagyunk véve.

Eközben az új "békemenetre" több ezer lengyelt hoznak be. Tüntetni a kormány mellett.

És valahogy senkinek nem tűnik fel, hogy megint emelkedett az államadósságunk, növekedett az ország CDS-felára, megzuhant a forint...

Sír a gyerek, megnézem mi van.

guma 2012.03.10. 11:21:07

@Ayuamarca: nem értem miért kell tüntetni 15.-én.
ez nekem magas...

főleg ha a kiadott jelszavakat bogarászod. elment az eszük, hogy a nemzeti ünnepet megpuccsolják?

különben sok példa volt már rá milyen tökös képviselőink vannak, na de ez :

szeged.hir24.hu/szeged/2012/03/10/verekedes-a-jogaszbalon-a-kepviselo-inzultalt/~~fokusz

rendesen betesz nálam. tavaly történt. felvétel van róla. nyilatkozata üti az előzőt - és még ki sem hallgatták, pedig erre nincs "védelem"!

ha utálod - elfogult is leszel. a hideg távolságtartás többet ér - ha ilyen idős leszel megérted, mert csak az energiádat szívja le feleslegesen.

remélem nincs baj a picinél. én szomszéd csöppségtől most kaptam pá-pát és puszit. DDDD

Ayuamarca 2012.03.10. 11:37:08

@guma: Ady ezt írta az undorra:
---
AZ UNDOR ÓRÁIBAN

Jobb az undor, mint a harag:
Be jó volna fölszabadítnom
Egy nagy, elforduló undorral
Harag-hörgette magamat.

Én, halni térő agg legény,
Napjaimat már csak kihúzom
S gyermekeket nem fogok hagyni
Romlás és pusztulás helyén.

Ha gőgös, dőzsölő hadak
Ültek nyakára romló népnek,
Így van az rendjén bizonyára
S csak aki méltó, az szabad.

Egy-két szegény iródiák
Sohse állitott meg még sorsot
És népeket veszejtő, titkos,
Törvényes, nagy tragédiát.

Gőgös undorral volna jó
Nézni, hogyan kerül zátonyra
Kalózok kezén martalékul
Egy gyönge bordás, rossz hajó.

Itt voltunk: voltak vészjelek,
Sopánkodtunk, sírtunk, dühöngtünk,
Bűnös, gyáva hajó, tűrd most már,
Hogy mozi-képként nézzelek.
---
Na ilyenkor értem meg igazán, mit is írt.

Kölökkel semmi baj, még mindig fogzik, nyűgös, de alapból vidám és mosolygós. :)

conv 2012.03.10. 11:43:38

@guma: tavaly történt igen. nincs még 4 hónapja.
tehát nem meglepő, hogy nem történt még hivatalos meghallgatás. ez egy egyszerű garázdaság. sokszor évek múlva kerül sorra egy ilyen ügy.
a felvétel szerint egyébként a vádlott ütött először, miután páran körbevették és lökdösték. aztán ahogyan a cikkben is fogalmaz a felperes "nagy kavarodás volt" ütötték és rugdosták a földön a vádlottat.

a hír tényszerűségéről még annyit, hogy mivel képviselőről van szó, nem is járhat el a békés megyei vagy a csongrád megyei rendőrkapitányság, hivatalból egyből az országos rendőrkapitányság nyomoz az ügyben. még a felpereseket sem hallgatták meg, nemcsak a vádlottat. amiről beszélnek, az a jegyzőkönyv felvétele az esetről a szegedi rendőrkapitányságon. ez megtörtént a vádlott esetében is.
(ismerem a felperesek ügyvédjét)

ugyanez a helyzet a tényszerűség kapcsán azzal, hogy az egyik felet megnevezik, a másikat nem. az ismert szegedi család az eltávolított mszp-s előző vezetés prominense.

szerinted valóban egy lányt inzultált a jegyzőkönyv szerint józan vádlott, vagy csak egy kötözködési alap volt ez a ne zaklasd a húgom balhé?

conv 2012.03.10. 11:46:34

@conv: ha valós alapja lenne a dolognak, szerinted nem ezen rugózna az egész balos sajtó, akik egy jobbikost még azért is országos médiakampányban fikáztak, mert 19 évesen főiskolásként egy virslit tett egy péniszpumpába?

guma 2012.03.10. 11:58:06

@conv: fogalmam sincs ki - kit inzultált.
nekem ebből csak az derül ki - nem tettek feljelentést, tehát az se tudom ki a felperes...

na de a női mosdóba sem sok hapsi nyitogat be, és mi a lófüle ez, hogy garázdaság hivatalos meghallgatása évek múlva is lehet?

inkább nem mondok semmit.
mert szerény véleményem szerint ha egy képviselő ilyen "garázda" helyzetbe kerül és még videó is van róla, minél előbb tisztázni kellene a tényeket, nem pedig jogállamisággal hülyíteni egymást vagy a népet.

guma 2012.03.10. 12:00:47

@conv: jaj.
a választási időszak...

na ott van mindenkire, minden.

guma 2012.03.10. 12:07:30

@Ayuamarca: hál istennek. legalább ő legyen derűs, jó kedvű. :))))))

kösz ezt a verset.
nem ismertem - nagyon elkeserít, hogy már mikor leírtak rólunk mindent...

és nem tanulunk.
nem változunk.
egyre hülyébbek vagyunk, sőt mérgezzük ezzel a külhoni társainkat is.

én is megyek mert jönnek a haverok hálózatom helyreállítani és közben örökké ellógom a pakolást (amit "utálok" mert sosincs vége úgy érzem). DDD

Ayuamarca 2012.03.10. 13:02:31

Hogy is volt az ígéret? Minden faluban rendőr lesz? És mi történik éppen?
---
"A kormány ugyanis arról döntött, hogy hét miniszteri autó zavartalan működtetése érdekében a rendőrségtől von el 48 millió forintot."
---
hirek.msn.mainap.hu/itthon/elvonas-a-rendorsegnel-hogy-jusson-miniszteri-autokra-10784/

Hát a k. anyjukat.

Horizont 2012.03.10. 13:11:09

@Ayuamarca:
Jajj te rosszmájú, hát ez nagyon fontos! A miniszternek kell autó, menni is kell, sofőr is kell, tankolni is kell. Nem úgy van az!A rendőrség meg el van, nem kell a bűn után forrónyomon menni! Van akit elkapnak van akit nem. Számít? Nekik nem!
Szeretném ha sorban kirabolnák őket, élén Orbánnal aztán sorban mindet. És nem lenne intézkedés!

Horizont 2012.03.10. 13:12:23

@Ayuamarca:
Ja és milyen rendes vagyok amúgy, nem is gyilkosságot vizionáltam, "csak" rablást:))
süti beállítások módosítása