He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

volt idő amikor a tv szórakozva tanított...

2012.02.29. 11:48 guma

Kicsi bevezető "másképp" indítva ezzel a filmmel, mert nem erről és mégis erről szól a film. :) Válaszokat csak úgy kaphatunk kérdéseinkre, ha tudjuk milyen a világ ami körbevesz minket. Ismerkedjünk, csatangoljunk, nézünk körbe, tanuljunk. Én biztos sosem tudnék japán dalt úgy elénekelni, ahogy a hölgy a "megkötöm lovamat" magyarul előadja a 12. részben...

Nem akarok mítoszt teremteni, de voltak a tv műsoroknak értékei valamikor. Sokan azért mentek könyvesboltba, könyvtárakba mert halottak, láttak valami "érdekeset" és szerettek volna többet megtudni a világról...

Ez a sorozat is ilyen volt. Ezért : "A világ nagy részén az emberek másként születnek, másként élnek, másként halnak, másként szeretnek, másként gondolkodnak, mint mi! Valami okuk talán csak lehet erre! Hátha lehet tőlük tanulni. Két éve elhatároztam, ismét nyakamba veszem a világot. Megkértem Magyarországon élő külföldi barátaimat, mutassák meg saját kultúrájukat.

Kíváncsi voltam, boldogabbak-e Indiában azok, akiket már gyerekkorukban összeadnak, és nem kell a kamaszkori szerelmi csalódásokkal bíbelődniük. Vagy, mondjuk Marokkóban, akiknek egyszerre van három feleségük, nem egymás után, mint nekem. Milyen lehet nem a lakásért, házért küzdeni egy életen át? Nem lenne jobb négyezer méter magasságban a Titicaca-tó közepén, egy úszó nádszigeten élni vagy egy jurtában a mongol sztyeppén, úgy, ahogy őseink éltek másfélezer évvel ezelőtt? Kíváncsi voltam képes lennék-e stressz nélkül élni. Mondjuk, az Andok hegyei között elengedni magam egy transz-szertartáson, és a sámán tanácsára a révületben eggyé olvadni a természettel. Vagy Japánban, egy többórás teaszertartáson elmélyülten gyönyörködni a teáskannában és egy kétszázötven éves teáscsészében. A Gangesz partján a lélekvándorlással barátkoztam, miközben a máglyán elégettek egy halott asszonyt, Észak-Afrikában pedig egy véres dzsinn-szertartáson igyekeztem meglesni a szellemeket. De legalább ennyire érdekelt az is, milyen értékrend szerint élnek gyimesi csángó, oláh cigány vagy ortodox zsidó barátaim."

Ne ijedj meg, a két videó tartalmazza mind a 12 részt, tehát szünetelj bátran! :)))Illetve Conv segítségével itt a youtube változat "végtelenítve" : 

Világfalu - A titokzatos ember

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr844212595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conv 2012.02.29. 12:46:41

www.youtube.com/watch?v=pH1H31pTfTw

a jutyúbon fenn van az összes rész.
vírus és kémprogram telepítésének veszélye és kínlódás nélkül nézhetően.

guma 2012.02.29. 13:55:11

@conv: ha kérhetem : csinálj belőle olyan sorozat lejátszást, és tedd be ezek helyére :)

(köszi a találatot. megint nem néztem utána alaposabban, de valószínű, ha azokkal találkozom először, akkor nem mertem volna a 24 részt berakni...:)))))

conv 2012.02.29. 14:16:18

először is: 12 részes a sorozat

itt a lejátszási lista beillesztőkódja:

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/videoseries?list=PLC36AFBD69DCD9631&amp;hl=hu_HU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

guma 2012.02.29. 19:42:10

@conv: uram! :)

tisztelettel jelentem : javítva és cserélve.

(azt hiszem a 24-el is az emlékeim csaptak be. DDD
csak arra emlékeztem két cd és mintha sok felsorolás lett volna a címeknél,
aztán nem striguláztam amikor néztem... )

Ayuamarca 2012.03.01. 10:28:28

Én tudok japán népdalt. Hogy a kiejtés milyen, az már más kérdés :D És mivel évekig jártam karate edzésekre, egy csomó japán szót is tudok :)
Egyébként mintha a japánokkal lenne némi genetikai rokonságunk. Egyesek szerint a nagy ázsiai sztyeppén találkoztunk már, csak mi nyugatnak mentünk, ők keletnek.

(A kicsinek még nem bújt ki a foga, de dolgozik rajta :)))
süti beállítások módosítása