He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Játék...

2011.08.17. 18:31 guma

Csak gondolatok, szavak...  A mi szóbűvészeinknek egy kis szófűzés -:DDD

   

Punkos facebook  ikonok lázadóknak

 

Ha valaki erőst rühelli  a facebook tetszik - leánykori nevén lájkolom - gombját, annak az alábbi punkos verziókat ajánlom.

Igény szerint bármilyen felirattal elkészíthető, és mivel itt nincs semmilyen iframe, javascript, mérőkód, semmi nem fog történni, ha akárhányszor rákattansz

 

 

Demagógdíj

 

Az Ákos-ügy kapcsán eszembe jutott némi demagóg analógia.

A zenész ugye egyszer írja meg a dalt, de sokszor kap érte jogdíjat
Ennek a logikának a kiterjesztésével mindenki jól járna.

A óvónő, a tanár ugye csak egyszer neveli fel a gyerekünket - de a gyerekből lett felnőttnek nap mint nap kell helyt állnia. Nosza, fizessünk nevelési jogdíjat a pedagógusoknak - mondjuk mindenki az éves keresete 5%-át.

Mi a helyzet az orvosokkal? Igaz ugyan, hogy csak egyszer gyógyít meg, de utána még  - jó esetben - évtizedekig egészségesek leszünk. Egészségügyi jogdíj újabb 5%.

A jogszabály is csak egyszer születik meg, de sokáig marad érvényben: nosza fizesünk jogdíjat a politikusoknak is. Ha pedig módosul a törvény, hát istenem, újabb 5%. Mert megérdemlik, nem? 

 

A szerzői jogdíj kiterjesztésével így az egész társadalom jól járna: mindenki fizetne mindenkinek, és nem csak egy kivételezett csoport (mondom mindezt műkedvelő zenészként) kaszálna többször egy egyszeri teljesítményért.

 




Kéjes

kény

kényes

kényúr

kényszer

kényeztet

kényelmes

kényeskedés

 

kéj

kéjes

kéjnő

kéjszer

kéjeztet

kéjelmes

kéjeskedés

(forrás : minden szöveg a hannibal.blog.huról : Hannibal Lektür-attitüd írásai)

 

1 komment

Címkék: szóbűvőlő szófűző

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr783136023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása