He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

2. / csakhogy tudd...:)))

2011.02.17. 08:40 guma

       Egészséget véd a  házasság! :)                           

Hát persze, hogy a férfiaknál, hiszen mindegy milyen rögös vagy veszekedéssel van tele a házasélet ez az út jót tesz az egészségnek - állítják az orvosok.

Az Arizona Egyetem tanulmányához a szakemberek 1 715, 57-85 év közötti önkéntes vérmintáiból mérték meg a C-reaktív protein (CRP) szintjét, melyet a máj termel a gyulladásos folyamatokra adott válaszként. A CRP-t korábbi tanulmányok összefüggésbe hozták a szívbetegségekkel, a depresszióval és az agyvérzéssel.

Az elemzésekből a kutatócsoport rájött, hogy a hosszú házasság csökkenti az a súlyos betegségek kialakulásának kockázatát. A házasság hatásosabb, mint a dohányzásról való leszokás a halálos betegségek elleni harcban. A Psychosomatic Medicine-ben megjelent tanulmány felfedezte, hogy a nős férfiak vérében a legkisebb a CRP szintje, átlagosan 1,16 mg/l.


A nőtlen férfiak csoportjában ugyanez az adapt 2,72 mg/l, jelentette a The Daily Mail. Az Ulster Egyetemről Tony Cassidy professzor elmondta:Ez mutatja, hogy milyen erős hatása van a házasságnak és a szoros társas kötelékeknek. A férfiak nem feltétlenül kapják meg ugyanazt a támogatást a barátoktól, ezért olyan fontos a házasság."

 Szerintem: saját érdekedben becsüld meg párod, mert egy másik vizsgálat meglepő eredményeket mutat a válások következményéről akkor is ha új párt találsz!

"Azok közül, akik jelenleg házasok, lényegesen rosszabb azok egészségi állapota, akik korábban már elváltak. Aki pedig nem házasodik újra, annak még rosszabbul áll a szénája" - mondja Linda Waite, a chicagói egyetem szociológusa

Számos kutatás rámutatott már arra, hogy a házasság, valamint a kiterjedt baráti kör és a sokféle társas tevékenység jótékony hatással van az egészségre, és meghosszabbítja az életet.

A két kutató azonban még azt is megvizsgálta, hogyan hat az egészségre, ha a kapcsolat véget ér, de az egyik fél újraházasodik.

Eredményeikről a Journal of Health and Social Behaviour című szaklapban számoltak be. Az elváltak és megözvegyültek körében húsz százalékkal gyakoribb volt a szívbetegség, cukorbetegség, rák és egyéb krónikus probléma.

Jóval gyakrabban szembesültek nehézségekkel ezek az emberek lépcsőmászáskor vagy járás során. Aki válás, illetve társa halála után újraházasodott, az se járt sokkal jobban egészségügyileg. Azokhoz képest, akiket nem ért ilyen trauma, tizenkilenc százalékkal többen szenvedtek mozgásszervi bajokban és tizenkét százalékkal több embernek volt krónikus betegsége.

"Úgy tűnik, a megváltozott életkörülményeknek akut hatása van a depresszióhoz hasonló bajok erősségére" - mondja Linda Waite. "Ezzel ellentétben olyanok, mint a cukorbetegség vagy a szívgyengeség sokkal lassabban alakulnak ki." A húsbavágó tapasztalatok, mint egy válás, maradandó nyomokat hagyhatnak az egészségen, amelyek még akkor sem szűnnek, ha az illető később újraházasodik. "A házasság szinte minden ember számára nyereség, csak akkor lehet rajta veszíteni, ha véget ér" - összegzi Waite.

Vagyis a férfiak is olyan erősen szívvel, lélekkel kötődnek párjukhoz, mint a nő. Az eltérő stílusok, reakciók, egyéniségek a nemek jellemzői a párkapcsolatban. Ezt megölni, átalakítani nem éri meg, mert a kapcsolat varázsa veszik el. Különben is mi magunk is alakulunk, hiszen minden sejtünk 7 évente kicserélődik!  Ha "szófogadó" és doromboló társra vágyunk, akkor nem házastársat kell "beszerezni", elég lesz a háziállat! Te pedig óvatos légy, mert a magyar irodalom legnagyobb zanzája természetesen Rejtőé, Wagner: Lóhering c. zenedrámájából. Imígyen :  "Hiába titkolod múltadat, a nő előbb-utóbb rájön, s te röpülsz, mint egy hattyú."          Feketével pár mondat tőlem, a többi : ollózva az életmód. hu cikkeiből!

12 komment

Címkék: zene férfiak nők nagy házasság agyban

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr392666714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guma 2011.02.17. 11:29:51

szép napot mindenkinek!

nem tudjátok, hol van ez a kapu, ahol 12-18-ig lehet bekiabálni??? xD

Marcellusca 2011.02.17. 20:33:38

@guma: Majd nyitogatom Neked. :D

guma 2011.02.17. 21:31:00

@Marcellusca (I'm happy): azjólesz! :) DDD
a kiabálást bevállalom! :) xD

de erre mást kell kerítened. :))) xDxD

www.youtube.com/watch?v=U6LAvmsEH2E

Donna (Cara)mba 2011.02.18. 20:57:09

@guma: De Margaríta, baj van:)

Ilyen helyre én is bekiábalnék:)

Hogy osztozzunk?
Testvériesen, vagy igazságosan?;D

Nekem elég egy fél hapi, majd beosztom;)

Horizont 2011.02.18. 22:11:57

@Donna (Cara)mba: nekem meg már egy fél se kéne:DDDDDD Csak a gond meg a baj, hozam meg má nem sok...:D

Donna (Cara)mba 2011.02.18. 22:51:32

@Horizont: Most hogy mondod, elkezdtem én is töprengeni...;)

Horizont 2011.02.18. 22:53:15

@Donna (Cara)mba: Na ugye?? Használjuk az eszünket, ami a férjek szerint nem sok van a nőknek:)

Donna (Cara)mba 2011.02.18. 23:01:57

@Horizont: Na ugye? Hát hogy tudnák mennyi esze van egy nőnek, mikor erről sejtelmük se lehet?

Ahhoz háromszor annyi ész kellene, hogy ezt a trivialitást - miszerint egy nőnek mindig több esze van - észrevegyék;DDD

guma 2011.02.18. 23:04:32

@Donna (Cara)mba: @Horizont: ki beszélt arról, hogy kell az a "láthatatlan hapsi"! :))) xDxD

ejnye lányok! hol jár az eszetek :))) DDDDDDDD

én csak szabadon akarok kiabálni!
ugye, ott lehet? xD
12-18-ig kiüvöltöm magam - kész nyereség, ilyent eddig csak a hullámvasúton tettem!
itt még belépődíj sincs.
kész nyereség!!! DDDDD

Horizont 2011.02.18. 23:15:17

Kedves @guma: Szia te nagyon nagy szívű:)))
Ordítani nem csak 12-18-ig akarok, hanem amikor kedvem tartja. Az a baj, hogy rájöttem, hogy nincs értelme, hasznosabb a hallgatás mennyi mindent megspórolok vele.Többet ér már a nyugalom. Csak néha billen ki a dolog:) Kár, hogy nem jöttem rá erre vagy 25 éve:)))

guma 2011.02.18. 23:59:39

@Horizont: ordítani én csak néha a szabadban csábulok el...

olyan jó kipróbálni a esetenként a hangom pl a Duna parton, hullámvasúton! :)

kedvem máshol nem igen volt! :)
gonosz vagyok nem szeretek ordítani!
rossz kedvemben nagyon halkan beszélek! xD
süti beállítások módosítása