He?

Bolondok hajóján : zene mellett, minden "behozott" és magánvélemény, esemény, történet, téma ütközhet az Életről. Szabadon. (Még!) :-DDD

sörcsap nagybaszónak

Miva'?

 

 

És a főd forog tovább!

 

Beszótak:

Esik-e wazze?


Számojjá csapos!

Már teli van....

2010.12.15. 14:10 neccharisnyás útonálló (törölt)

Vent= ige, angolban használjuk azon cselekvésre, mikor valaki kibeszéli magából az őt bosszantó, aggasztó, lelki nyugalmát zavaró dolgokat

 

Elegem van. A médiából. Hogy a "drágalátos" sajtónak hála, már megtippelni se tudom, mikor jutunk el  ismét oda, hogy jogilag felnőtt emberek önállóan tudnak gondolkodni, dönteni, de ami a legjobban bosszant, SAJÁT, belső ÉRTÉKRENDjük alapján különbséget tenni helyes és helytelen viselkedés között. Majd a helytelentől nyilvánosan is elhatárolódni.

Mert nem tudom. Egyszerűen fogalmam sincs. Nekem aztán mondhatják, hogy dacára a kötegszámra, naponta arcunkba tolt kétes információfolyamnak, az emberek szelektálnak, és nem hülyék. Igenis vannak, akik komolyan veszik ezt a mocskot. Vagy azért, mert nem áll rendelkezésükre egyéb forrás, amiből objektívabb képet kaphatnának, vagy pedig -had ne kelljen mondanom hány ilyen emberrel találkoztam kortól függetlenül és konstatáltam szomorúan- mentálisan hiányzik belőlük az igény a sorok mögé nézésre. Fogalmam sincs, miért vagy hogyan. Egyszerűen nincs ott! Ha sokszor találkozik az ember valamivel, előbb-utóbb nevet ad neki. Én "szádba rakják, gondolkodás nélkül tövig benyeled" állapotnak hívom. Degradáló? Lehet.

De semmivel sem jobban, mint ha végiggondoljuk a következőket. Az emberi faj evolúciós túlélését az agyi idegdúc neuronjainak absztraktív működése biztosította évezredeken át! Se karmaink, se szarvunk, se vastag bőrünk vagy páncélunk nem volt. Csupán egy szembefordítható hüvelykujj, illetve az absztrakciós képességünk. Az előember elképzelte, hogy tán ha az oroszlánt fejbedobja egy kővel, az elmenekül, és nem falja fel. Majd ezt követte egy próba. És bevált. Vagy. Saját ösztöneiből kikövetkeztette, hogy ha először ő is megrettent a lángoló faágtól, valószínűleg a vadállatok is ugyanígy reagálnak. Lekűzdötte ősi félelmét, és jutalmul éjszakánként távol maradtak táborától a rá pályázó csúcsragadozók, a pattogó tüzet látva.

Egy pedagógiai témájú írásban olvastam egy gondolatot, miszerint a modern embernek más szerepet szánt az evolúció. Pontosan az intelligenciája végett. Fontos, hogy az intellektusában rejlő lehetőségeket kibontakoztassa, hogy megélje a felkínálkozó távlatokat, még ha ez csak annyit is jelent, hogy "használja a fejét", gondolkodik. Nem kell mindenkinek újraírnia a Requiemet vagy esténként színpadra lépnie Lear király jelmezében. Bőven elég, ha bölcsen, felelősségteljesen tud dönteni az őt érintő kérdésekben, illetve maga is képvisel egy adott értékrendet, teret enged és nem nyomja el a vele született egészséges igazságérzéket. Ezen esetben az őt ilyen vagy olyan érdekből befolyásolni akarók kénytelenek lesznek újraélni Lucifer dilemmáját midőn folytonosan Ádám megkísértésén fáradozott. De megéri, hisz előbb-utóbb, a kudarcot látva, megszűnik a kényszerítő erő.

Hogy honnan jött mindez? Ma reggel az újságosnál járva, az egyik standra kihelyezve legalább három bulvárújság címlapjáról ordított hatalmas betűkkel, hogy az egyik áldozat hozzátartozója kiabált a bíróság épületében a balesetet okozó színművésszel. Azzal az emberrel, aki bevallotta, hogy másfél liter bor, némi whisky és kábítószer elfogyasztása után ült a volán mögé és okozott súlyos közúti balesetet. Mosdatják a szerecsent. Mert ugye hogy mer az a szerencsétlen nő így viselkedni egy országosan ismert médiaszemélyiséggel, aki tisztességesen dolgozik -a csatorna vezetősége szintén "érdekes" megfontolásból nem bontott vele az eset után azonnal szerződést. Hát sajnáljuk ezt a szegény embert. És gyűlöljük együtt azt a "fúriát", akiről még ki tudja mi fog kiderülni az elkövetkező, napokban, hetekben. Alkoholista? Pszichiátriai kezelés alatt áll?

Volt már ilyen. Nem egyszer, nem kétszer. Fogadni mernék, hogy lesz is a jövőben. Csak tudnám, mikor jutunk el odáig, hogy az ilyen lapok érdeklődés híján, szépen elsorvadjanak. Az újságárus kése nem vág már át több köteget reggelente. A nyomdagép csendben elpihen.

 

49 komment

Címkék: sajtó magyarország necces

A bejegyzés trackback címe:

https://offforever.blog.hu/api/trackback/id/tr912517490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.15. 14:21:39

on

sajnos mindig több a hülye, aki igényli ezt, másrészt míg a közvélemény formálására alkalmas, a kultúra terjesztésére hivatott intézmények olyan lények kezében van, akiknek gerinc nincs a testükben és egyetlen céljuk a hatalomnak nyalás, addig nem jön el ez az idő.

majd ha állami tisztségviselő, politikus, kormányzati/önkormányzati felső vezető csak iq teszt, általános ismereti teszt, után lehet valaki és bármikor visszahívható lesz posztjáról, ha felelőssége nem a képviselői mentességben merül ki, akkor elindulunk ezen az úton.
de ez kérem, bizony keményen demokráciaellenes.

Marcellusca 2010.12.15. 14:22:08

És még (bosszantásnak?) annyit tennék hozzá, hogy bulvármédia lehozza címlapon, miután a híradásokban benne volt, szó szerint, felvéve, lejátszva, feliratozva, hogyaszonyahogy: "Így gázolt Stohl.
Egy csík kokain
Két liter bor
Két whisky"
Így. Címlapon.

Tényleg hülyének nézik az embereket!

guma 2010.12.15. 14:23:28

Necc!!!

Szívemből szóltál. :))
Csak én már nem rágódok ezen, hanem elfordultam..:((
a könnyebb utat választottam mert nemér a szavam semmit.
ez van mindenhol, mindenben. tulajdonképen, már a fórumokat is ezért alig látogatom és őszíntén csodálom pár ember (mint pl @Conv:) ismeretterjesztését...

valamelyik éjjel a tv-t bekapcsoltam kicsit szörföztem és belenéztem az általad már posztolt jóslás adásba.:)

na ott padlót fogtam : a betelefonálók 68és 85 között születtek! :(((

mi lesz itt??? ez teljes szellemi csőd...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 14:26:26

@Marcellusca: @Conv:
Tudjátok mivan. Én ugyan nem kiabáltam volna a jóemberrel. Ilyenektől mindég előjön belőlem a kedv, hogy EMBERt neveljek belőle (hátha sikerül) Jóatyám meg mindég azt mondta, fejit kell ütni a bestének, attól nem sántul le. Amúgyis rengeteg meló van, ahova az agilitás a feltétel, nem az ész. Bár azokból nem futja majd kokszra.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 14:30:48

@guma:
És tudod miért bosszant...? Neten engem se érdekel, ki milyen keményfejűen hangoztatja a hülyeségét. De ILYENEK KÖZÖTT mozgok, intézem az ügyeim, élek!!!!! És tényleg kortól független. Az életkedvet ki tudják irtani az emberből.
Mert nekik még próbálnád magyarázni, mert ha nem értenek meg, te se jutsz előrébb. És nem megy!

Marcellusca 2010.12.15. 14:34:08

@guma: Pontosan.

De, nem csak a fiataloknál.

Szégyen, nem szégyen kimondani, de sajnálom Szüleimet.
Nekik nincs kábel meg "tányéros" tévéjük. Sem internetük.
Ők csak azt látják, hallják, amit a 3 földi sugárzású csatornák adnak. Más információ-szerzési lehetőségük nincs. Illetve nem fussa. És én sem tudom megvenni nekik.

Éccsanyám csak nézett rám, mikor egy-egy hírt "kicsit" más megvilágításba helyeztem, elmeséltem némi háttérinfót, amik a neten találhatók.

/Mondtam már, hogy úúúúútálom a futárokat?! :(((((/

És csak csodálkozott, hogy, hát így már mindjárt más a leányzó fekvése.

És még hány és hány olyan ember, család lehet, akikhez/ahová csak az ilyen "jól" szerkesztett információk jutnak el???

guma 2010.12.15. 14:35:10

@neccharisnyás útonálló: akkor kezded megérteni miért a "kapuzárást" választottam :)))

most már megtehetem - magánéletben is.
nincs már energiám ekkora ökörségekre, de tudod nosztalgiám van - és mégis nagy ívben kerülöm a nyomtatott világot, a netten meg ugrok és kész...

vártalak az éjjel, hogy benézel :) DDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 14:38:25

@guma:
Hát, mire odajutok, agyban lehet már leszek 90 is, úgy elhasználják az idegeimet. :S

Ígértem, hogy jövök?

guma 2010.12.15. 14:45:49

@Marcellusca: nagyon igazad van :)))

de látod ami elképesztő, hogy akinek fussa az is a szemétre gyúr és élvezkedik :((

és ne szégyeld, csak beszélj velük minél többször, már az is megoldás :) nincs sok választásotok ebben a világban!

barátnőmön is elképedek, hogy akárhol vagyunk mondja, hogy most kezdődik ez és ez...
értelmes nő, de sosem tudta úgy levezetni energiáit mint én, és beletunyul egy kényelmes mesefolyamba.
aki meg egyedülálló, mint én az meg csak tv adta vonalat tartja természetesnek és állandóan kiakadnak, hogy nekem mi mindenre van időm,...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 14:46:08

Császár Elődről pedig szépen hallgatnak.

guma 2010.12.15. 14:48:27

@neccharisnyás útonálló: nem, csak te szoktál jobban akkor csavarogni... :)

én meg visszajöttem, mert nem igazán vagyok "topon" semmiben (mint mondtam már)...
aztán gondoltam feldobsz :) DDD

Marcellusca 2010.12.15. 14:48:43

@Marcellusca: És az ilyen hírekről, mint a VB-ös, mai, első poszt nem nagyon adnak tudomást az embereknek.

Mikor ilyenekről és hasonlókról mesélek szüleimnek, nem kicsit néznek rám úgy, mintha nem is a gyerekük, hanem valami földönkívüli lennék. :D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 14:50:27

Ezekről a bulvárújságokról és olvasóikról egy mondat jut eszembe az Állatfarmból:
"Két láb rossz, négy láb jó!"

guma 2010.12.15. 14:53:23

@Marcellusca: jut eszembe a digi tányéros,mindennél olcsóbb! :)))

én az unokák miatt tartottam meg a tv-t, de vagy 6 éve a kábelről leváltam és onnan tányéroztam velük, majd mikor ideért a kábelük kötetem vissza mert telefon, tv, net együtt 5e

Marcellusca 2010.12.15. 14:56:33

@guma: Igyekszem. :)
De tudod, a távolság (ajóqrvaannyukat megint emelték a benzin árát!) nagy gond. Telefonon meg nem lehet ilyesmit kibeszélni, kivesézni.

Én örülök, hogy van kábeltévénk, mert így sokfélét nezhetünk.
Sok mesecsatorna (bár assenem egéssséges), tudományos és film csatornák, lehet válogatni.
Még hírcsatornák között is.
Kinek-kinek ízlése szerint. :)

És, igen, vannak (nagyon sokan), akik még így is csak a butító, semmitmondó, szappanoperás kanálisokat találják meg.

/Úúúúú, meccsoda szellemi fellendülés lehetne a putrisorokon, ha a "tányéros" tévéken csak tudományos és ismeretterjesztő műsorokat nézhetnének! :DDDD/

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 15:00:26

@Marcellusca: Akkor nem néznék. Mert nem fognák fel.
Én csak és kizárólag ATV-t nézek, meg TV2-t és RTL klubbot!
A HírTV egy fertő, a patás csatornája. Elviszi a lelkünket egy kövér-kopasz ember, aki szugerál a TV-ből. Úgy néz ki, mint Gyurcsok, csak nincs szakálla meg hosszú haja. Lehet, hogy Gyurcsok az, csak elváltoztatta magát! A patás kedviért!
Itt van-e
jobbik.net/files/images/Yoda/Csintalan_a_HirTV-ben.jpg

guma 2010.12.15. 15:00:31

@Marcellusca: gondold el az idősebb meg bent van a mély vízben, és engem aki kicsit azért jobban informált, mint a korosztályom átlaga hihetetlen sokszor helyre rak :)))

még így is kitudom akasztani véleményemmel (ismerős? DDD) hátha csak a híradót nézném szegényt sírba is vinném :)
pedig hozzám birka türelme van (DDDD), de befogom a szám amikor elkezdi : anyu-anyu-anyu nyugi...

guma 2010.12.15. 15:02:32

@Marcellusca: 50 csatornám van!
benne minden....
de ha jól tudom pesten és debrecenben 57-t adnak, néz rá a honlapjukra :

www.digikabel.hu/Csatornakinalatunk

guma 2010.12.15. 15:05:52

@Ásó[Mosó]maci: így van! amig néztem én is ezt a 3-t váltogattam :)))

és a travel meg a hasonló volt kikapcsolódásnak, mert nem csak természet, hanem építkezés és sok más is volt benne (mióta fellazították azt is hanyagolóm :( mert sok lett az ízlésficamos műsor)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 15:05:56

@guma: Digim van nekem is, a tányéros. A legjobb. Van rajta PL :-D

guma 2010.12.15. 15:08:23

@neccharisnyás útonálló: ja és gratula a sikeres időzítéshez... :)

én is azért kérdezek annyiszor mert hiába van odaírva itt semmivel nem kísérletezek, nehogy belepiszkáljak valamibe :))
ami ismeretlen terep oda nehezen merészkedem! ez van...

Marcellusca 2010.12.15. 15:09:28

@Ásó[Mosó]maci: Pedig, ha látnád, mikor az EchoTV-n mongyák a napi bölcseletet! Ammán ám a felüdülés! Maga a megvilágosodás!

Te!
Ez a Csintalan Gyurcsók, ... a' mindííííg igazat mond. Nem?
Mégiscsak egy komenyista.
xD

Tényleg!
Honnan veszik a bátorságot egyes jött-ment, senki emberek, hogy megmondják nekünk a tutit?!
Mitől olyan biztosak abban, hogy az, és csakis az a jó, amit ők gondolnak/mondanak?

Marcellusca 2010.12.15. 15:10:41

@Ásó[Mosó]maci: PL??? Ammegmi?
Talán PG, nem? :DDDD

guma 2010.12.15. 15:11:06

@Ásó[Mosó]maci: képzelheted itt a házban is elképedtek amikor felrakattam, hogy minek, amikor van kábel.
mondtam amíg ti 6500 fizettek azért én 2500 addig nekem ez még sok is. :))

MI az a PL???

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.12.15. 15:11:09

nálunk az axn, spektrum, discovery(k) és a babytv meg a minimax van belőve csak a tvn.

guma 2010.12.15. 15:12:57

@Marcellusca: honnan, honnan - ők is olvasnak lapokat és néznek tv-t :)))
tudják, hogy elvárják tőlük :(((

guma 2010.12.15. 15:16:12

@Conv: az axn volt a másik kedvencem azzal a világ körüli sorozattal pl, de egy ideje már azt sem nézem
de van még pár jó csatorna, csak elkezdtem itt elbacni az időm és amit nagy ritkán kinézek magamnak filmet még azt is elfelejtem megnézni :)

tudom : cavinton ... DDDDDDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 15:22:06

@Marcellusca:
Echo az isten! BohócTV a javából. Bár jelentősen romlott a színvonal, hogy Pörzse átköltözött a Parlamentbe. Most már ott mulattat.
Csintalan meg hát ugye alapból.... izé, szal miatta szoktam rá a betelefonálós műsorokra. xDDD
Tán ő is az a fajta, aki 5x váltott ködmönt, mióta megszületett? Hogy bárhonnan fújjon is a szél, ő sose fázzon?

Nálunk is asszem a 2500-as digi van. Igazából megjött a digi, aztán meglátva, hogy az internet(!) + majd 60 adó harmadannyiba kerül, mint az upc-nél, győzött bennünk az árérzékeny kisember túlélőösztöne. Ja, állítólag telefon is van a csomaghoz. De azt sose használjuk.

Amúgy DunaTV függő vagyok. A "hol van nézhető reggeli műsor, amivel ébredhetek" versenyt fölényesen nyerte. Hát még az 1 hétre jutó legtöbb magyar film noir vetélkedőt.

Marcellusca 2010.12.15. 15:28:19

@Ásó[Mosó]maci: Jaaaaaa, aztat én nem ösmerem. :)
Aszittem a Private Gold-ra gondoltál. :)))
De, én, aztatat csak hallomásbúl ösméröm. :DDDD

guma 2010.12.15. 15:29:50

@Ásó[Mosó]maci: jóvanna!
fogalmam sincs ezeknek a nevéről :))))

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 15:30:22

@neccharisnyás útonálló: Az a soproni, vagy borsodi, vagy milyen..... tökmindegy, szóval a magyar "foci" liga az az :-DDDDD
Melleslg a Duna TV-t én is szeressem, főleg Dzsordzsi miatt :-D
www.stop.hu/image/?id=226301&ext=jpg&th=l

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 15:31:39

@Marcellusca: Hát az mög mi??? Nem tudom, miről beszélsz. 8O

Marcellusca 2010.12.15. 15:32:01

@neccharisnyás útonálló: DunaTv? Reggel?
És mi van a jó m1-gyel? Meg TV2-s Mokkával? :)
Mer' ezeken majd' minden reggel a szíjjjájtópetike mongya az aznapi/heti okosságot. :(

Tessen mán rendesssen informálódnyi a zország do'gairúl! :DD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 15:32:43

@Ásó[Mosó]maci:
Asszony meg csodálkozik hogy kikupálódtál, mi? :DDD

Marcellusca 2010.12.15. 15:36:49

@Ásó[Mosó]maci: Persze, persze. :)
Én is ezt szoktam mondani. :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 15:37:10

@Marcellusca: M1 nekem mindig molyirtószagú volt. És ugye a habituson egy módszerváltás se változtat. Mokkában meg már rég klódia vigyorog bele a gyászolók képébe a lómosolyával, mire sikerül kikaparnom magam az ágyból. Attól meg már 4 infarktust + 3 agyérgörcsöt kaptam. Nem beszélve a békáéhoz hasonló nagyságúra tágult szemeimről.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.12.15. 15:40:27

@neccharisnyás útonálló: ÁÁÁ. Dzsordzsi! A gimi legjobb csaja volt! :-D Felettem járt egy évvel, és minden srácot levett a lábáról :-D

Marcellusca 2010.12.15. 15:48:49

@neccharisnyás útonálló: Ez a két műsor nagyon alákérdezős. Főleg a Mokka (hál' Istennek már nemigen látom, mer' akko' indulok útnak!) a klaudijával meg a halas (kárász) csávóval. De a többi se kutya.
Bár, időnként Süveges Gergőnek vannak valóban jó kérdései. :)
A Jegyes-Tóth-nak meg helyes pofija. :DDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 15:53:46

@Marcellusca:
Süveges Gergővel találkoztam élőben. Nem hülye a gyerek. Csak szerintem a csatornánál visszafogják. Mert nekem egy igazán értelmes, szakmájához értő, jó munkabírású emberként jött le. Jó, Weiszer Alindánál pár fokkal gyengébb.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.12.15. 15:54:47

Hát Mokkában múltkor az a Jimmy-fénykép..... utólag láttam, de nem tudtam, sírjak vagy nevessek.

Marcellusca 2010.12.15. 16:19:06

@neccharisnyás útonálló: Ez a csajszi az m2-n szok illen beszélgetős műsort vezetni, nem? :)
Csak ollan későn van, hogy émmán nem bírok fennmaradni, odafigyelni. :(

Donna (Cara)mba 2010.12.15. 16:23:25

@neccharisnyás útonálló: Merre nem jársz te, ahol a madár se jár:) És kikkel nem érintkezel;-)

Nem kérdezek rá, hogy nem szakmai ártalom vajon, vagy csak úgy, összejön:)))

Az álorczánk az tabu:)

Horizont 2010.12.15. 19:13:46

@neccharisnyás útonálló: nagyon jó poszt! Mindennap ki tud borítani ami itt megy. Hiába nem nézem mindent tudhat az ember.
Az a manipuláció amit folytatnak nagyobb bűnnek tartom mint az egész politikát úgy ahogy van, pedig az se kispályás kavar!
A szerecsenmosdatás na az a legundorítóbb. Sthol, Damu stb.Hazudnak mint a vízfolyás és már nincs helyreigazítás se.Minek az?
Én mivel sok időt töltök a gép előtt, beszoktam karikázni a tévé újságban amit nézni akarok, ami érdekel.Ha filmet nézek ki akkor csak az M1 M2 mert ott nincs közben reklám:)AXN -t azért szeretem mert ott csak 50 percesek a filmek, annyi pont elég, szerettem azt az őrült műsort ahol körberohanták a világot, nagyon élveztem:)
A Paprika TV-n vannak még jók,(na egyszer láttam ott a Bódi Margót meg a sógornőjét főzni, kinyúltam rajtuk, akkora műkörmökkel főztek a hülye p..ák már bocs) meg a Travelen, mert ami utazós az nekem rossz nem lehet, ja és a Deko.Nálunk nincs nagy választék és nem lehet válogatni, egy kábel van, a T-Home vagy mi:)Már csak a MTV 1 híradót, mert a többi iszonyatos.
Jól elbacták az egészet nekünk:(
süti beállítások módosítása